mandag 18. mai 2009

17. mai for første gang


Ofte lurer jeg på hva lillemann tenker... han studerer oss og alt rundt seg... Og 17. mai var inget unntak. Han skjønte tidlig at dagen i dag var annerledes enn andre dager for han ble vekket tidlig i dag, han pleier å få sove til han våkner selv. Så var det bading, frokost og på med nye klær han ikke har hatt på seg før. Bunaden han fikk av farmor og farfar når vi var på besøk i Nord-Norge tidligere i år. Bunaden var superfin, litt stor, men helt super likevel:)
Vi duret av gårde å så på barnetog godt forberedt med flagg på den ene siden av vogna, og vindleke i maifarger på den andre siden. Vi fikk med oss nesten hele toget, og gikk vidre til tante Fanny. Der ventet brus og kake for voksene og banan for små gutter:) Men for en liten gutt som har fått en hel haug nye inntrykk og opplevelser på få timer, ble det litt for mye, så han sovnet på fanget til pappan sin før klokken var 11.00. Han fikk sove nesten en time før vi pakket oss opp i vogna igjen og gikk vidre opp i byen på ballongjakt. Vi fant en hyggelig mann som solgte ballonger, og valgte en panda til å bli Stephans første 17. mai ballong.

Turen gikk så vidre til mamma og pappa for å spise pølser og hjemmelaget potetstappe, med jordbær og fløte til dessert. En tradigjson som har vært helt siden jeg var liten og var hos min bestemor og bestefar på 17.mai. Ballong, pølse og stappe. Fast oppskrift hvert år. Jeg ELSKET 17.mai som barn, og gjør det i grunn fortsatt, og jeg ønsker at lillegull skal få de samme flotte minnene som jeg har fått (jeg vet han sikkert ikke komer til å huske sin første 17. mai, men jeg vil huske den i det minste).
Stephan fikk selvsagt pølse og stappe han også, spesial uten salt i stappa til og med! Ekstraservice fra bestefar som er ekspert på hjemmelaget stappe:) Pølser var definitivt favoritten og han spiste velvillig og lo. Finnes ingenting bedre en en sååå fornøyd liten unge!

Jordbær var derimot ikke spesielt godt!
Vi tok en liten fotoshoot i hagen i det pene været, og så gikk turen til Henry´s for å kjøpe softis, og vidre hjem.

En liten fornøyd og trøtt gutt slokknet halv seks på nationaldagen. Da hadde han feiret lenge nok syns han.

søndag 17. mai 2009

I´m in love with a fairytale.....


Det er lenge siden Melodi Grand Prix hadde sine glans dager. Hvertfall for Norges del, trodde jeg... Men så feil kan man ta. Alexander Rybak har gjort ære på landet, og vi kan nok en gang være stolte av å være nordmenn. Ikke bare vant han hele MGP (eller Eurovision Song Contest som det egentlig heter), men han satt verdensrekord i antall 12-poengere, i antall poeng og i poeng ned til nummer to! Skal man først vise at man er best, så kan man likegodt ta den heeelt ut!
Jeg syns seieren er vel fortjent, og jeg lar meg imponere over denne gutten som sin unge alder takler oppstyret fra medier, publikum og fans på en helt unik måte. Mange syns han virker selvgod... og det kan sikkert stemme, men han er selvgod på det han VET han kan, samtidig som han er ydmyk. Det er en unik egenskap som MANGE fler burde hatt.
Jeg må innrømme at fele aldri har vært min greie, men både låta og teksten er superfengende selv for meg som ikke digger fele... Er det rart han har bergtatt en hel verden????
Jeg ønsker Alexander en fantastisk suksess og masse lykke til vidre. Jeg VET jeg vil høre mye til han fremover, og jeg gleder meg!


Legg merke til sponsorlogoene bak Alexander på dette bildet ;)

tirsdag 12. mai 2009

I Wish...

http://www.amazon.com/gp/registry/wishlist/3NZKTQ82JPXOR/ref=lst_llp_wl-head

Ønsker meg disse bøkene så INDERLIG!